לדאבוננו, גם רשלנות בלידה מתרחשת. שיתוק מוחין זו הפרעה במערכת העצבים המרכזית, או למען הדיוק, קבוצה של הפרעות נוירולוגיות. במקרים מסוימים ניתן לגלות סכנה להפרעות שונות עוד בזמן ההיריון, ובמקרים אחרים שיתוק מוחין עלול להיגרם בעקבות כשלים בלידה.
שיתוק מוחין והפרעות נוירולוגיות נוספות מתרחשות בזמן ההיריון, אך גם לאחר הלידה. שיתוק מוחין זו אינה תופעה מאוד נפוצה. למעשה, על פי סטטיסטיקה, רק 3 לידות מכל 1,00 לידות הן לידות של ילדים הנולדים עם הפרעות נוירולוגיות. בין הגורמים אשר עשויים לגרום להתפרצות המחלה (שעשויה להתפרץ גם עד גיל 3), הם למשל לידה מוקדמת (פג או פגות). אם במהלך הלידה התינוק חווה חוסר חמצן למוח חס ושלום, גם אז שיתוק מוחין עלול להתפרץ. יש לשים לב כי גם לאחר הלידה, הצוות הרפואי מחויב לפקח על העולל הרך.
מתי ניתן לתבוע על רשלנות רפואית?
במקרים בהם שיתוק מוחין מתפרץ לא עלינו ולא על ילדינו, אכן ניתן לבדוק לגבי תביעה על בסיס של רשלנות רפואית. עורך דין רשלנות רפואית שיתוק מוחין, הוא עו"ד שיישב אתכם לפגישת ייעוץ ראשית. לאחר מכן, תוכלו לשקול אם אתם מגישים תביעה או לא.
חשוב מאוד לקבל את הייעוץ המקדים של עו"ד מומלץ לרשלנות רפואית של שיתוק מוחין, וניתן גם לאתר עורכי דין המספקים פגישות ייעוץ בחינם או במחירים מוזלים. ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית, אם למשל במהלך ההיריון האישה הפגינה תסמינים שהרופא היה אמור לאבחנם. במילים אחרות, ישנם תסמינים מסוימים במהלך ההיריון ובמהלך הלידה – אליהם הרופאים והמיילדים חייבים להיות קשובים.
תסמינים מוכרים לשיתוק מוחין
ישנם תסמינים מסוימים אשר עשויים להצביע על מצב של הפרעות נוירולוגיות, כמו למשל מצוקה של נשימה בזמן הלידה. אם העובר חווה מצוקה זו בזמן הלידה, הצוותים הרפואיים חייבים להתייחס בהתאם ולהפעיל נהלים מתאימים.
גם לאחר שהלידה מסתיימת בהצלחה, חשוב לוודא כי התינוק מקבל את הטיפול הרפואי והמסור שהוא שזקוק לו. לא פעם, נזקים רפואיים בלתי הפיכים עשויים להיגרם לתינוקות, וזאת בעקבות פיקוח רפואי שאינו הולם. במידה וחס וחלילה נגרם נזק רפואי לתינוק שלכם, או שמא אתם חשים כי היה ניתן לגלות מבעוד מועד את הפרעתו הנוירולוגית, מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית בהקדם.