ישראלים רבים אשר איבדו את כושר העבודה נאלצים להתמודד עם הליכים בירוקרטים לא פשוטים. בדיוק לשם כך, ליווי של עו"ד אשר מתמחה בתחום יכול להעניק שקט נפשי כמו גם פיצויים כתוצאה מאובדן כושר עבודה. כל הפרטים – במאמר הבא.
אובדן כושר עבודה – מה זה אומר?
אובדן כושר עבודה הוא רכיב משמעותי ביותר בפוליסת הביטוח של כל אדם אשר מבטיח כי במידה ואדם לא יכול להתפרנס כתוצאה מתאונה או מחלה הוא יקבל קצבה חודשית. למעשה, בכל חודש כל שכיר מפריש לביטוח הפנסיוני סכום למקרה של אובדן כושר עבודה, כאשר גובה הסכום המושלם משתנה בהתאם לפוליסה אותו בוחר החוסך. מדובר באחד הסעיפים החשובים ביותר בעבור כל אדם, אולם עובדים רבים אשר איבדו את כושר העבודה שלהם כתוצאה ממחלה או תאונה נתקלים בבירוקרטיה רבה אשר מקשה מאוד על ביצוע ההליך הזה. בדיוק לשם כך, ישנה חשיבות רבה בלקיחה של עורך דין אשר מתמחה בתחום וזאת על מנת לדרוש את הכספים המגיעים לכם. כיצד זה מתבצע, להלן כל הפרטים.
תהליך אובדן כושר עבודה אל מול חברות הביטוח
כאמור, במידה ואדם איבד את היכולת לעבוד עליו להגיש תביעה לחברת הביטוח בה הוא מבוטח וזאת על מנת לדרוש את הקצבה המגיעה לו מתוקף חוק. חשוב לשים לב כי אובדן כושר עבודה מתייחס לשני פרמטרים: אובדן כושר עבודה מלא (100%) או אובדן כושר עבודה חלקי (75%). הפיצוי בגין אובדן כושר עבודה לא יכול לעבור את 75% ההכנסה, גם כאשר מדובר בביטוח בקרן הפנסיה או בחברות הביטוח השונות. על מנת להגיש את התביעה יש לעבור וועדה רפואית אשר קובעת את אומדן כושר העבודה, גם במקרים בהם כבר נקבעו אחוזי נכות ע"י הביטוח הלאומי. בנוסף, יש להעביר לצורך התביעה מסמכים הכוללים את השכר, טופס 106 כמו גם אישורים מהמוסד לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה במידה והתרחשה.
מתחיל תהליך של תביעה מול חברת הביטוח? רק באמצעות עו"ד המתמחה בתחום
תביעות כושר עבודה הן תביעות קשות ביותר זאת לאור העובדה כי יש לבצע איסוף מסמכים רלוונטיים כמו גם לעבור הכנה בטרם עומדים מול הוועדה הרפואית. לכן, על מנת לקצר את ההליך ולהביא לסיומו לשביעות רצונכם המלאה חשוב לפנות למשרד אשר מתמחה בתחום, כמו משרד עו"ד כצנלסון להב. המשרד, אשר מתמחה במתן הגנה משפטית וליווי בתחום אובדן כושר עבודה מאפשר לקבל ייצוג משפטי בוועדה הרפואית כמו גם מול חברת הביטוח, גם במידה ובה התביעה נדחית. לקבלת פרטים נוספים, השאירו את הפרטים שלכם באתר ונציג יחזור אליכם בהקדם לתיאום פגישת ייעוץ ראשונית וללא עלות, זאת כדי לבחון את מצבכם המשפטי ולהעריך את סיכויי התביעה שלכם בגין אובדן כושר עבודה.