3 טיפים לרוכבי אופנוע

רוכבי אופנוע נחשבים לקהילה שהיא ממש עם לכל דבר. יש להם את השפה שלהם, מקומות המפגש האהובים עליהם, אירועים מיוחדים ועוד. רכיבה על אופנועים היא לא רק משהו פרקטי שעוזר לנו להגיע ממקום למקום, מדובר באופי, ועיסוק שהוא הרבה מעבר לתחביב!במאמר הבא ריכזנו 3 טיפים חשובים לרוכבי אופנוע, תוך התמקדות בנושא התאונות המהוות סיכון שלא ניתן להתעלם ממנו בעולם האופנועים. קריאה מועילה!

 

טיבה של תאונת אופנוע כתאונת עבודה

הטיפ הראשון יעסוק בנושא החשוב של פיצוי נפגעי תאונות אופנוע בעת שתאונה כזו מתרחשת. תאונת אופנוע המסווגת גם כתאונת עבודה מתרחשת כאשר אדם מעורב בתאונה בעת ביצוע מטלות הקשורות לעבודה או בעת נסיעה לעבודה או ממנה. חשוב להבין שבמצב של תאונת עבודה, החוקים הם מעט שונים וכך גם ההשלכות. כאשר תאונות כאלה מתרחשות, אנו ממליצים להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום כדי לקבל מיצוי מלא של זכויותינו המשפטיות והכלכליות.

תאונת אופנוע
שימוש בציוד בטיחות מתאים לרכיבה

למרות שהטיפ הראשון דיבר על מצב שבו כבר התרחשה התאונה, הטיפ הזה ידבר על כיצד אנו יכולים לאבטח את עצמנו ככל הניתן לקראת מקרה של תאונה. לבישת ציוד מיגון לרכיבה על אופנוע הוא הכרחי, וזהו תחום שאנו בהחלט לא מעוניינים לחסוך בו! קסדה היא ציוד הבטיחות הקריטי ביותר, שכן היא מגנה על הראש ומפחיתה את הסיכון לפציעות ראש חמורות במקרה של תאונה.

אנו ממליצים לבחור קסדה העומדת בתקני בטיחות מחמירים, וכזו שיושבת על הראש שלנו באופן צמוד. בנוסף ולמרות שאין חובה לכך בחוק, לבישת ביגוד מגן כגון ז'קט, מכנסיים, כפפות ומגפיים העשויים מחומרים עמידים – יכולה להפחית משמעותית את הסיכון לפציעות במקרה של נפילה או התנגשות. כמו כן, ציוד בעל צבעים בולטים ומחזירי אור משפר את הבטיחות שלנו על הכביש, ומבטיח שייראו אותנו טוב יותר.

 

שפרו את מיומנות הרכיבה שלכם

זה שעברנו טסט ורכשנו אופנוע – ממש לא אומר שאנו בקיאים בטכניקות רכיבה בסיסיות, שלא לדבר על טכניקות מתקדמות יותר. כיום ניתן למצוא קורסי רכיבה מתקדמת, או קורסים מסוג אחר המתרגלים את הרכיבה שלנו על רכב דו גלגלי. טכניקות רכיבה הגנתיות עוזרות למזער את הסיכון לתאונות ומאפשרות לרוכבי אופנוע להגיב במהירות ובבטחה למצבים בלתי צפויים.

 

לסיכום

קיבלנו מספר תובנות חשובות לגבי רכיבה על אופנוע. פתחנו את המאמר בנושא התאונות, וראינו את המורכבות שבתאונת אופנוע שהיא גם תאונת עבודה. לאחר מכן דיברנו מעט על ציוד מיגון לרכיבה על אופנוע או קטנוע, וראינו שלמרות שהחוק מחייב רק קסדה – אנו ממש לא רוצים לחסוך פה! מומלץ להשתמש בציוד נוסף כמו מעיל ממוגן, מגיני ברכיים, ועוד. הטיפ האחרון עסק בשיפור מיומנויות הרכיבה שלנו, שהרי הן אלה שקובעות את גורלנו על הכביש. רכיבה בטוחה!

רוכבי אופנוע

אולי יעניין אותך גם

מהי הלנת שכר ומה ניתן לעשות על מנת לקבל את הכספים המגעים לכם
עריכת דין
מהי הלנת שכר ומה ניתן לעשות על מנת לקבל את הכספים המגעים לכם

לכולנו יש את הציפייה הבסיסית וההוגנת: לעבוד, לעשות את העבודה שלנו כמו שצריך, ולקבל את השכר שמגיע לנו בתמורה. אבל מה קורה כשאנחנו לא מקבלים את השכר שלנו בזמן? זה מה שנקרא הלנת שכר. הלנה של שכר היא מצב שבו המעביד לא משלם לעובד את הכספים שמגיעים לו בזמן שנקבע בחוק. זה יכול להוביל לעוגמת נפש, תחושת חוסר צדק ולעיתים גם מצוקה כלכלית, ולכן חשוב לדעת איך להתמודד עם המצב ואיך להבטיח שתקבלו את מה שמגיע לכם.   מה עושים אם השכר לא שולם? אם עברו יותר מ-9 ימים מסיום החודש ועדיין לא קיבלתם את השכר, הצעד הראשון הוא לפנות למעביד. לפעמים מדובר בטעות או בעיכוב טכני, ולכן כדאי להרים טלפון או לשלוח הודעה ולברר מה קרה. זהו צעד חשוב קודם לפנייה רשמית. לעיתים, פתרון פשוט יכול לפתור את הבעיה. מה

קרא עוד »