הגעתם למצב שאתם חייבים עורך דין מקרקעין אמין ומקצועי אבל אין לכם מושג איך להגיע אליו? תתבססו על מעגלי אמון, המלצות, חוכמת הרשת, פגישה אישית מול המועמדים ובסוף תחליטו. מציאת אנשי מקצוע אמינים ומקצועיים בתחומים שונים אינה חוויה קלה, במיוחד לאלה שאינם מנוסים או מקושרים. המצב עוד יותר מורכב כאשר מחפשים עורך דין בתחום המקרקעין, לכן צריך לפעול בשיטתיות למצוא אותו.
מי צריך עורך דין מקרקעין?
חוק המקרקעין הוא אחד המורכבים בספר החוקים הישראלי. הוא מפורט, יש בו סעיפים ותיקונים רבים ובתי משפט קבעו תקדימים שהשפיעו על פירוש החוק. עורך דין מקרקעין מתמחה בחוק ובעסקאות מקרקעין, הן כאשר מדובר בעסקה והן כאשר מדובר בסכסוך כלשהו.
לליווי מקצועי מעורך דין מומלץ בתחום המקרקעין יש יתרונות רבים: הם יכולים לזהות עסקאות לא חוקיות או ניסיונות מרמה, הם יכולים לחסוך כסף לצד הרוכש באמצעות קיצור הליכים או ניהול מו"מ מוצלח. באותה מידה הם יכולים להגדיל את הרווחים של הצד המוכר.
איך בכלל מתחילים לחפש?
אחת השיטות המוצלחות היא התבססות על מעגלי אמון הסובבים אתכם. תפנו לקרובי משפחה וחברים קרובים ותשאלו אם הם מכירים עורכי דין מקרקעין או אם הם מכירים מישהו אמין שהייתה לו התנסות חיובית ושיכול להפנות אתכם לליווי מקצועי מעורך דין מומלץ. צרו רשימה של המומלצים, גם חמישה יספיקו ואז תפנו לשלב הבא.
רשתות חברתיות וחוכמת ההמונים
מעגל האמון השני נמצא ברשתות החברתיות. תעלו פוסט ותשאלו בפשטות אם מישהו יכול להמליץ על עורך דין מקרקעין מומלץ, חפשו גם בקבוצות העוסקות בנדל"ן ובמקרקעין אך קחו בחשבון שחלק מהתוכן עשוי להיות שיווקי. גם כאן חמש שמות של עורכי דין או משרדים יספיקו. אם תראו שאחד או יותר מהשמות הם כאלה שהומלצו על ידי מעגל האמון הראשון, תדרגו אותם גבוה בסדר העדיפויות שלכם.
היי גוגל, תעזור לי למצוא עורך דין מקרקעין
חיפוש במנוע החיפוש הוא יותר מורכב כי לעיתים קרובות, דירוג גבוה בתוצאות החיפוש מעיד על השקעה שיווקית ולאו דווקא על כישורי עריכת הדין. אם כבר סימנתם לעצמכם 3 עורכי דין ו/או משרדים. תעשו עליהם חיפוש. חפשו חוות דעת של אנשים אמיתיים. אם אתם רואים לקוחות מרוצים ויש לכם אומץ תנסו ליצור עימם קשר לברר.
חובה – פגישה אישית להתרשמות
אם ננעלתם על מועמדים סופיים, אל תסתפקו בשיחת טלפון לפני שתתחייבו להעסיק אותם. ללווי מקצועי של עורך דין מוצלח יש גם מרכיב של כימיה בין אישית. אתם תדעו זאת רק באמצעות פגישה בארבע עיניים או יותר בה תתרשמו ישירות מאותו אדם. אם אתם קצת נרתעים מהמעמד, אל תבואו לבד.
צרפו אדם שאתם סומכים על שיקול דעתו. במעמד זה אל תתביישו לשאול שאלות. תבררו אם לעורך הדין יש ניסיון בטיפול בבעיה או בצורך שלכם. אל תמהרו להחליט. עורכי דין רוצים וצריכים לקוחות. אבל בסופו של התהליך אתם חייבים לבחור. בהצלחה